• تاریخ انتشار : 1399/02/18 - 11:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 335
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه‌های کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط و حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر در خصوص بازگشایی اماکن متبرکه در شرایط بحران شیوع کووید-۱۹

کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط و حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر بر بازگشایی اماکن متبرکه ازجمله مساجد در شرایط بحران کووید-۱۹ بر اساس پروتکل‌های بهداشتی وزارت بهداشت تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، مهندس محمود کشیر، کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط و حرفه‌ای شبکه در این خصوص گفت: با توجه به اهمیت سلامت نمازگزاران و مراجعان به مساجد و از طرفی اهمیت برگزاری برنامه‌های معنوی و دینی در اماکن متبرکه، ازجمله مساجد در راستای حفظ سلامت روانی و اجتماعی نیازمند است که با روند روبه کاهش همه‌گیری بیماری کرونا در مناطقی که از سوی وزارت بهداشت به‌عنوان مناطق سفید اعلام می‌شود نسبت به بازگشایی مرحله‌ای با رعایت الزامات اقدام شود.
وی در ادامه در خصوص این اقدامات گفت: رعایت مفاد راهنمای فاصله‌گذاری اجتماعی و الزامات سلامت مفید و کار زیارتگاه‌ها و اماکن متبرکه ازجمله مساجد، نظارت روزانه بسیج به‌خصوص پس از برگزاری هر وعده نماز الزامی و ضروری است که مسئول هیات امنا یا نماینده آگاه آن، مسئول اجرا و نظارت بر حسن اجرای این شیوه‌نامه است.
مهندس کشیر استفاده از ماسک و دستکش، سجاده، مهر و چادر شخصی برای همه نمازگزاران الزامی دانست و افزود: زمان حضور در مساجد حداکثر نیم ساعت آن‌هم در وقت اذان جهت برگزاری نمازهای یومیه است و در صورت فعال بودن کفشداری‌ها از کیسه‌های یک‌بارمصرف برای نگهداری کفش‌ها استفاده شود.  بهتر است در مساجدی که دارای صحن‌های روباز و حیاط هستند اولویت برگزاری نماز بودن هوا در صحن‌های روباز و حیاط است.
این کارشناس مسئول بر خودداری از توزیع چای، غذا و نذورات و جمع‌آوری تمام وسایل مشترک در مساجد تاکید کرد و گفت: تجهیزات ضدعفونی و شست و شوی دست همراه با ماده ضدعفونی‌کننده و مایع دستشویی در مکان‌های مناسب ازجمله ورودی‌های مسجد، روشویی و سرویس‌های بهداشتی به تعداد کافی نصب‌شده باشد، سرویس‌های بهداشتی از وضعیت بهسازی و نظافت مناسبی برخوردار باشند و در صورت حضور صندلی نماز ضمن رعایت فاصله حداقل یک متر نسبت به گندزدایی صندلی‌ها بعد از هر نماز اقدام شود. گندزدایی دستگیره درها، سرویس‌های بهداشتی و سایر سطوح مشترک بعد از هر وعده نماز و خروج نمازگزاران توسط خادم یا خادمین انجام شود.
مهندس کشیر در پایان توصیه کرد از برگزاری هرگونه مراسمی که مستلزم تجمع افراد است مانند مراسم ختم، دعا، مولودی، عزا و مواردی نظیر آن خودداری شود.

  • گروه خبری : شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر,اخبار
  • کد خبر : 155976
زینب  ایمانی
تهیه کننده:

زینب ایمانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *